La firma d’anàlisi de mercat Net Applications, ha publicat que Windows 8 va arribar durant el mes de juny el 5,1% d’usuaris de sistemes operatius d’escriptori, el que el converteix en el tercer sistema operatiu més usat del món. Les xifres de juny mostren un guany de quota de mercat del 4,27% per Windows 8 respecte al seu percentatge de maig, seguint la seva línia de creixement continu des del llançament oficial a l’octubre.

StatCounter va ser la primera a anunciar a principis de juny el bon ritme de la plataforma, notificant que havia superat a Windows Vista. Durant el mateix període, Vista ha vist caure en picat la seva popularitat, encara que la seva quota de juny va mostrar un lleuger augment del 4,51% respecte a maig.

Sistemes operatius 2

Per la seva banda, Windows 7 segueix liderant el panorama dels sistemes operatius al juny amb una participació del 44,37%. El veterà Windows XP continua ocupant el segon lloc, amb el 37,17%. Pel que fa a la resta de sistemes operatius, els sistemes Mac OS acaparar el 7,2% al juny, i Linux un 1,28%. Dins dels sistemes d’Apple, el Mac OS X 10.8 Mountain Lion és el més utilitzat, amb un 3,14% dels usuaris. El segueixen el Mac OS X 10.6 Snow Leopard i el Mac OS X 10.7 Lion, amb un 1,76%, i un 1,73% respectivament. (Font: MyComputerPro)