Els usuaris d’Apple podem tenir l’últim sistema operatiu d’Apple per a Mac, l’OS X 10.9 Mavericks, de forma gratuïta. Així ho ha anunciat Craig Federighi, vicepresident sènior d’Enginyeria de Programari durant la presentació dels nous productes de la companyia. L’últim lliurament del sistema operatiu ja està disponible sense cap cost per als usuaris de qualsevol Mac amb versions posteriors a 2007.

.

Maverik gratis

En aquest enllaç, trobareu les sencilles instruccions d’instal·lació del Mavericks:

http://www.apple.com/es/osx/how-to-upgrade/

.

A més de ser gratuït, el sistema inclou una finestra de notificacions, mapes complets i la integració iBooks, un navegador Safari actualitzat i una integració més forta d’iCloud. “Anem a revolucionar els preus”, va dir Federighi al anunciar que Mavericks estarà disponible de forma gratuïta a l’App Store a partir d’aquest dimarts.

La companyia va anunciar rebaixes en els seus ordinadors MacBook Pro El nou MacBook Pro de 13 polzades és ara $ 200 més barat , amb un preu de 1.299 dòlars. Mentre que el de 15 polzades es queda al 1.999 dòlars. Per la seva banda, el nou MacPro estarà disponible al desembre per $ 2999. Nosaltres haurem d’esperar a veure els preus per al nostre país.

A més presenta noves versions de l’iPad, per defensar la seva posició en el mercat de les tauletes, amenaçada per dispositius més petits i barats. Entre ells ha anunciat un iPad Air que hores d’ara ja el podeu veure a la web del fabricant.

Seguint amb la seva política de gratuïtat, l’empresa ha anunciat que les seves aplicacions iLife passen a partir d’ara a ser gratuïtes i vindran instal·lades als dispositius mòbils iOS i ordinadors Mac amb OS X. Aquestes aplicacions inclouen iMovie, iPhoto i Garageband, que a més acaben de ser redissenyades per Apple per a l’ocasió, incloent funcions noves pensades entre altres coses per aprofitar les novetats de l’iPhone 5.

Per exemple, des d’iPhoto es pot encarregar un àlbum físic real, de manera que ara l’aplicació es fotografia d’Apple s’estén al món real. La companyia també ha revelat que Garageband inclou les versions digitalitzades d’instruments tocats per estrelles com Eric Clapton. Per la seva banda, iMovie també ha sofert un canvi i es va dissenyar per adaptar-se a iOS 7. A més, ha incorporat nous efectes i opcions, per aprofitar entre altres coses la càmera de slowmotion que té la càmera de l’iPhone 5S.

.

.