El 30% dels ordinadors a l’estat espanyol encara funcionen amb Windows XP, més de 2,3 milions d’empreses i gairebé quatre milions llars tenen ordinadors amb aquest programari que ahir 7 d’abril, caducava a tot el món. A més, manté una quota molt similar, el 31,4 % segons Net Applications, a la resta del món.

Apagar equip

Deixa de rebre suport per part de Microsoft. Això vol dir que ja no hi haurà actualitzacions, ni de seguretat (creació d’antivirus o reparació de forats) ni de connexió de nous ratolins, teclats, càmeres, impressores o qualsevol perifèric.

Ens recomanen des de Microsoft passar-nos a Windows 8, el seu nou sistema operatiu pensat per a ordinadors i tauletes. “Et deixo en bones mans “és la web on expliquen com fer la transició correcta.

Fernando Calvo, director de sistemes operatius de Microsoft Espanya, argumenta a favor del canvi: “Tal com passa en la indústria, les empreses ofereixen suport als seus productes durant un temps. El 2001, Microsoft va anunciar cicles de suport de 10 anys per als sistemes operatius. En el cas de Windows XP, el cicle s’ha estès a 13 anys, com vam anunciar en 2007. Des de llavors, treballem amb els nostres socis i la resta de la indústria per facilitar la migració a empreses i llars”.

“Des de Microsoft agraïm tota la fidelitat dels que van usar i segueixen utilitzant Windows XP. Però ha arribat el moment de deixar aquest sistema operatiu dissenyat per a un tipus d’ús i connectivitat diferent de la realitat d’avui dia. L’any 2001, teníem una població línia d’un 10%, mentre que ara estem en un 77 %. Les necessitats i els riscos són completament diferents pel que no té sentit desviar recursos en apedaçar un sistema operatiu quan el mercat ofereix versions preparades per a les necessitats dels usuaris i les empreses d’avui en dia”.

Diversos governs i empreses multinacionals han sol·licitat a Microsoft que els segueixi mantenint l’ajuda tècnica. En el cas del Regne Unit, el Govern pagarà 7 milions d’euros perquè mantingui l’assistència a tot el sector públic durant un any. Un contracte similar ha estat signat per Holanda .

L’ideal seria que s’activés al màxim l’alerta de l’antivirus en tot moment, especialment, si es connecten discs durs o pendrives a través del port USB i que s’evités navegar per Internet. És a dir, quedaria relegat per jugar a títols antics, utilitzar aplicacions d’ofimàtica o per aprendre programació. Només Google ha promès mantenir llista la seva versió de Chrome fins a 2015, cosa que ni la mateixa Microsoft farà amb Explorer.

Pin It on Pinterest

Comparteix

Comparteix aquest article amb els teus amics!