Aquesta setmana l’ordinador personal d’Apple Macintosh, mes conegut com Mac, compleix 30 anys des que va començar la seva comercialització després de ser presentat per Steve Jobs.

Aniversari Macintosh2

Per promocionar-lo, el 1984, la companyia de Cupertino va llançar un suplement especial de 16 pàgines que va ser publicat a la revista Newsweek amb l’afany de tractar d’acostar l’equip als consumidors, per lluitar així contra els ordinadors d’IBM.

En aquest especial Apple destacava la comoditat de disposar d’un ordinador personal de fàcil ús i accés, el control simple amb el llavors innovador ús del ratolí, la possibilitat de copiar i enganxar textos, així com imprimir tot el que apareixia per la pantalla bicolor.

No obstant això, una de les grans curiositats de l’especial que va publicar Apple és que comptava amb una personalitat del sector que avui seria impensable veure en els anuncis de la companyia de Cupertino: Bill Gates, llavors president i CEO de Microsoft.

.

Publicitat Mac84

.

Gates, amb un polo blau en el qual es pot llegir la paraula Macintosh, apareixia a la pàgina 10 de l’especial al costat del CEO de Lotus i el president de Programari Publishing Corporation on explicava les bondats de tenir l’últim ordinador personal d’Apple.

El CEO de Microsoft explicava que per “crear un nou estàndard no és només prendre alguna cosa que estigui i fer-ho una mica diferent” sinó que “es necessita alguna cosa realment nova que capta la imaginació de la gent. Macintosh compleix aquesta norma”.

En aquells dies Bill Gates i Steve Jobs eren amics i tenien una bona relació que anava més enllà dels cercles professionals, ja que tots dos eren els principals referents del món de la informàtica. No obstant això, la relació es va truncar quan Jobs va acusar Gates d’haver copiat la interfície usada en Macintosh per al seu sistema operatiu Windows.

.

Pin It on Pinterest

Comparteix

Comparteix aquest article amb els teus amics!