La firma japonesa mostra la seva nova gamma d’ordinadors Vaio entre els quals destaca un de 13 polzades d’un quilo de pes

Sony ha presentat a Taiwan durant la fira Computex seva nova gamma d’ordinadors Vaio. Alhora, en nombroses ciutats del món, entre elles Madrid, els representants locals de la signatura feien el mateix davant centenars de periodistes. La nova segmentació dels seus productes es divideix en quatre famílies: Pro, Duo, Fit i Tap. I cada família correspon a una manera d’ús. Les dues últimes, més orientades a l’entreteniment. Tap, per exemple, inclou ordinadors amb pantalles tàctils de vint polzades.

Vaio Fit és l’oferta més bàsica, pensada per a un usuari domèstic. Ve en dos models de 14 i 15 polzades i destaca per la qualitat del so. El model de 15 polzades porta fins i tot el subwoffer integrat dins de l’ordinador. Incorpora NFC, el que fa que els intercanvis de continguts amb altres dispositius sigui ràpida i fàcil. Només cal apropar el dispositiu a l’ordinador i ja queden aparellats i llestos per compartir qualsevol contingut.

Dins de la mateixa categoria i al costat del Fit I, hi ha un model més cura de disseny i materials i amb més prestacions. Està fabricat en alumini raspallat. Sony va presentar també el ultrabooks amb més durada de bateria del món, 15 hores d’ús ininterromput. Es tracta del Vaio Duo 13, l’hereu del Vaio Duo 11. Es tracta d’un híbrid, meitat ordinador i meitat «tablet», equipat amb un llapis òptic intel · ligent. Porta 3G integrada i pantalla Triluminos, la nova tecnologia que Sony aplica als seus nous televisors, amb una qualitat i un contrast molt millorats.

També es va presentar el Vaio Pro 13, el ultrabook tàctil més lleuger del món, de tot just un quilogram de pes, fabricat en fibra de carboni, amb processadors Intel de quarta generació i les més altes prestacions. Porta 4 GB de memòria RAM i un disc de memòria d’estat sòlid (SSD) de 128 GB. Quant al programari, la firma va presentar els seus nous paquets per a gestió de continguts, integrats en tots els seus productes. Els preus dels pro són 1.200 i 1.400 euros. els Duo 1.500 i 1.600. Els Fit des 520-900 els bàsics i 1.200 el d’alumini.