Pirates informàtics accedeixen a dades de milions d’usuaris d’Adobe : noms , targetes …

Adobe piratejat

Adobe Systems ha revelat que ha sigut víctima de sofisticats atacs per part de pirates informàtics, que van accedir a dades de milions d’usuaris i al codi font d’alguns dels seus programes més populars. El director de Seguretat de l’empresa, Brad Arkin, va dir en un comunicat que la companyia creu que els atacants van accedir a les identificacions de clients d’Adobe i van treure dades de 2,9 milions de clients.

Els pirates van accedir al codi font de diversos programes Adobe, entre ells Acrobat, ColdFusion i ColdFusion Builder.  Aquesta informació inclou noms de clients, números de targetes de pagament, dates d’expiració i informació relacionada a comandes, ha sostingut.

Arkin va dir que a més els pirates van accedir al codi font de diversos programes Adobe , entre ells Acrobat , ColdFusion i ColdFusion Builder. “De moment, no creiem que els atacants accedissin en els nostres sistemes a números desencriptats de les targetes de crèdit i dèbit “, ha matisat la companyia.

KrebsOnSecurity, un lloc de notícies de ciberseguretat, va reportar prèviament que fa una setmana va trobar el que semblava ser un botí gegantí de codis font d’Adobe al servidor de pirates informàtics que es creu van ser responsables de infiltrar-se en tres grans proveïdors de dades dels Estats Units.

Aquests atacs van ser revelats el 25 de setembre. Com a mesura de precaució està esborrant contrasenyes d’alguns clients, als que notificarà del canvi a través d’un correu electrònic i als quals aconsella que canviïn les seves dades en altres serveis d’internet si utilitzaven ells els mateixos noms d’usuari i claus. A més, està informant als usuaris que la informació bancària s’ha vist compromesa sobre com han d’actuar i ha demanat la col·laboració de les entitats financeres perquè contribueixin a protegir els comptes dels clients.

\20Minutos