La prova dela Surface Pro de Microsoft front un Macbook Air d’11 polzades, han servit per poder fer una anàlisi exhaustiu. El pes i la mida d’aquesta «tablet», són similars i la durada de la bateria, almenys, per navegar i prendre notes, també és semblant, entre cinc i sis hores.

SurfacePro

Molts analistes comparen erròniament l‘iPad d’Apple amb la Surface de Microsoft, només per que el teclat es ven per separat, quan en realitat el Surface és un híbrid, un «tot en un», que compleix les funcions tant com tauleta, com ultraportàtil .

Al cap ia la fi, el maquinari del Surface és pràcticament el mateix que el del Macbook Air, excloent la pantalla tàctil, i tots dos porten un sistema operatiu complet. Les grans diferències entre ells, el sistema operatiu, un amb Windows 8.1 i l’altre amb Mac OS X, i que la Surface Pro fa la funció també de «tablet», amb una pantalla tàctil i un cover amb teclat opcional.

El problema de tenir un «tot en un» és que sempre cal sacrificar alguna cosa. El Surface pro com «tablet», tècnicament està molt bé, però resulta molt pesada, cal oblidar-se de jugar o treballar molt temps sense estar recolzats en una superfície. Com portàtil, compleix les expectatives, un processador i5, memòria RAM de 4 GB, un disc dur de memòria sòlida de fins a 128 GB i una GPU Intel HD 4000, suficient perquè la majoria dels jocs actuals funcionin correctament. Fins aquí els dos tenen exactament el mateix maquinari, la diferència està en la pantalla.

Les 11 polzades del Macbook Air, enfront de les 10’6 del Surface Pro, no són una gran diferència, però la resolució màxima del Surface de 1980×1024, mentre que del Macbook Air és de 1366×768, sí que es noten a l’hora de llegir. L’únic negatiu sobre la pantalla de l’Surface, és l’efecte «glossy», és a dir, el reflex en llocs il·luminats, per exemple, a la llum del dia és difícil veure res més que a nosaltres mateixos.

L’acabat del Surface, el disseny i la sensació al subjectar és bona, t’adones immediatament que és un producte de bona qualitat. En general el Surface Pro és un bon producte, Microsoft, després d’adonar-se que a més de programari, cal tenir el seu propi maquinari, es podria dir que el seu primer intent és un èxit, han agafat el millor de cada fabricant, per fer un “tot en un” que és, és el seu segment, probablement el millor.

Font :ABCTecnologia