Busques una impressora d’injecció de tinta per la teva empresa? En aquest article trobaràs tot el que cal saber per triar el model que més s’adapta a les teves necessitats

Per triar bé una impressora professional d’injecció de tinta, heu de tenir en compte dos aspectes importants: l’anàlisi de necessitats de la teva empresa i les característiques tècniques de l’equip d’impressió. Aquest examen creuat et permetrà triar la millor solució.

WP-4545DTWF

Anàlisi de necessitats de l’empresa
Abans de comprar un equip, hi ha certs aspectes que no pots obviar. El primer d’ells és el volum d’impressió: pot contractar un preu fix per a tot un servei o bé acordar un cost pla durant un mes, per exemple. Això pot servir com a primer pas per avaluar l’exigència d’impressió que caldrà implementar.
A continuació, s’analitzaran les necessitats individuals de cada usuari: alguns d’ells necessitaran imprimir només determinats documents en color, mentre que altres necessitaran imprimir nombroses pàgines en blanc i negre.
Així mateix, la quantitat de documents que es digitalitzen per part de cada usuari, també és una variable a tenir en compte en una primera avaluació de necessitat del servei. Si un usuari necessita escanejar molts documents al dia, millor serà equipar-lo amb un escàner específic (amb un programari més precís), en cas contrari, alentirà el flux d’impressió utilitzant un equip multifunció compartit amb altres usuaris, que hauran d’esperar per poder imprimir. Per tant, resulta absolutament imprescindible buscar la millor solució individual, compatibilitzant-la amb la millor solució per a grup de treball.
Un cop identificades aquestes necessitats, cal comparar el cost d’equips d’impressió individuals amb el preu d’un o diversos equips multifunció compartits, aquests últims no sempre resulten més econòmics. La causa d’aquesta conclusió és que els equips compartits necessitaran una configuració en xarxa, amb una velocitat de transferència de dades adequada. A més serà necessari comptar amb una solució auxiliar, per si es donés el cas d’una avaria de l’equip compartit.
Finalment, és important tenir en compte la garantia dels equips d’impressió. Els equips que realitzin tasques importants potser precisin una cobertura en garantia de tres anys, però en els menys estratègics no serà necessari invertir en una garantia tan extensa.

Consideracions tècniques a tenir en compte
Un cop definits tant les necessitats com els requisits d’impressió, podem examinar les característiques tècniques dels equips que busquem. En aquest sentit, cal tenir en compte:

* La possibilitat de connectar-se en xarxa. Amb el creixent ús d’ordinadors portàtils a les empreses, un equip compacte compartit a través de la xarxa pot ser una bona solució per a un petit grup d’usuaris.

* La possibilitat d’imprimir a doble cara: un factor a tenir molt en compte per reduir el consum de paper i, per tant, generar estalvi a l’empresa.

* Finalment, el consum d’energia també resulta clau. Caldrà comprovar que l’equip sigui compatible amb la certificació Energy Star, un símbol americà establert el 1992 per identificar equips amb un consum eficient d’energia.

¿Làser o injecció de tinta, quina tecnologia trio?
En els seus inicis l’elecció era senzilla: la injecció de tinta – més econòmica – estava reservada als particulars, la tecnologia làser – més ràpida però més cara – estava destinada a les empreses.

No obstant això, les coses han canviat: què triem avui dia? Amb la millora de la tecnologia d’injecció de tinta, les diferències amb el làser ja no són tan clares com abans. Si bé la tecnologia làser no va entrar en l’àmbit domèstic de forma massiva, les petites i mitjanes empreses sí haurien de preguntar si els equips d’impressió amb què compten són realment adequats i adaptats a les seves necesidades. Seguint aquest fil argumental, en quins aspectes els equips d’injecció de tinta poden resultar altament competitius?

· Consum d’energia
Els models de la gamma Epson Workforce Pro redueixen en un 80% el consum d’energia respecte als seus competidors. Si anem a les xifres concretes, les impressores làser color poden consumir fins a 1.000 watts quan la unitat de fonedora està funcionant, mentre que els equips d’injecció de tinta d’Epson no consumeixen més de 26 watts. A més, les làser color consumeixen més energia en mode inactiu, mentre que la injecció de tinta és una tecnologia en fred que no requereix escalfament previ i, per tant, amb prou feines sí consumeix energia.

· Cost de funcionament
Si comparem el cost d’impressió o cost per pàgina de les dues tecnologies, la injecció de tinta permet una reducció de fins al 50% respecte al làser **.

Així mateix, s’aconsegueix un important estalvi gràcies a la impressió superràpida a doble cara, que permet l’estalvi de paper. Per tant, no només estalvi en costos, sinó també una major conscienciació mediambiental.
Finalment, en l’àmbit de l’estalvi, destacar la varietat de cartutxos d’alt rendiment dels models Epson WorkForce Pro, que permeten imprimir fins 3.400 pàgines amb una resolució d’impressió de 4.800 x 1.200 punts per polzada, més gran que la dels models làser comparats, i obtenint un text més clar i imatges més nítides.

· Velocitat
Sens dubte, han quedat enrere antigues concepcions de la tecnologia d’injecció de tinta com més lenta que el làser. Això ja no és així. Els equips d’injecció de tinta no necessiten escalfament previ per posar-se en funcionament, poden imprimir gairebé immediatament després d’encendre’ls. Els models WorkForce d’Epson imprimeixen la primera pàgina en menys de 7 segons, mentre que la majoria de models làser poden trigar fins a 12 segons. En efectuar un test de velocitat comparant-les amb impressores làser a 20 pàgines per minut, descobrim com les impressores d’injecció de tinta professionals resultaven més ràpides a l’imprimir les quatre primeres pàgines.

* Comparació realitzada per IDC amb les 10 impressores làser color A4 i multifunció més venuts a la regió EMEA en el 1r trimestre de 2011. Comparació de la velocitat d’impressió basada en la mitjana d’impressió color / monocrom i una cara / doble cara segons norma ISO / IEC 24734. Per a més informació, veure:

http://assets.epson-europe.com/en_int/iso_testing/index.html

** Comparació realitzada per IDC amb les 10 impressores làser color A4 i multifunció més venuts a França, Alemanya, Itàlia, Espanya i el Regne Unit en el quart trimestre de 2010. El cost per pàgina es calcula a partir dels preus oficials i capacitats de cartutxos de tòner publicats pels fabricants a França, Alemanya, Itàlia, Espanya i el Regne Unit.

Vols saber més?

Per tenir una idea més precisa del que pot estalviar en utilitzar un equip de la gamma WorkForce, Epson ha desenvolupat un calculador d’estalvi. Per calcular l’estalvi, visita:

http://assets.epson-europe.com/gb/en/tco/index.html