Calibre és la millor solució per controlar una biblioteca personal de llibres electrònics. És un programari gratuït i de codi obert, disponible en nombrosos idiomes, incloent el castellà. Ara acaba de llançar la nova versió 1.0 del famós gestor i convertidor de llibres digitals. S’ha tornat a programar tota la base de dades partint de zero perquè sigui gairebé tres vegades més ràpida. Aquells usuaris que vulguin gestionar grans biblioteques sabran apreciar l’augment de velocitat a l’hora de buscar els seus llibres.

calibre2

Una altra millora és la possibilitat de crear biblioteques virtuals en què classificar els títols. Per exemple, tots els llibres del mateix autor o només aquells que continguin una determinada etiqueta. La presentació de les coberta dels llibres també és nova. S’activa mitjançant un botó amb una icona de quadrícula existent a la cantonada dreta de la pantalla principal. L’usuari pot personalitzar, triant el color del fons i la mida de les cobertes. D’altra banda, el motor de conversió de Calibre és realment robust i complet. La nova versió pot convertir documents Word en format DOCX. Això inclou les taules, els llistats, les notes a peu de pàgina i les imatges.

Els programadors de Calibre més han afegit noves fonts per descarregar metadades sobre llibres digitals, sobretot per al cas de les cobertes. Només cal entrar dins del menú de Preferències i seleccionar “Descarregar metadades”. Altres millores afecten l’eina per editar l’índex de continguts dels llibres i el motor de sortida per als fitxers PDF. A part hi ha la nova funció de polir llibres que neteja els fitxers, es troba dins de Preferències > Barra d’eines.

Calibre 1.0 està disponible en cinc modalitats: Windows, Windows 64 bits, Mac OS X, Linux i Portàtil. La de Windows funciona amb Windows XP, Vista, 7 i 8. Per la seva banda, la de Windows 64 bits és per a Windows 8, 7 i Vista, es pot instal·lar en la mateixa màquina que la de 32 bits, i ambdues fan servir la mateixa biblioteca, la mateixa configuració i els mateixos complements. La de Mac OS X requereix Leopard com a mínim. En el cas de Linux, necessita GLIBC 2.10 o posterior, a més de tenir preinstal·lats xdg-utils i python 2.6 o superior. Finalment, la Portàtil es pot instal·lar en una clau de memòria i funciona en qualsevol ordinador amb Windows des de XP SP3 en endavant.

Podeu descarregar gratis Calibre 1.0 a http://calibre-ebook.com/download

Pin It on Pinterest

Comparteix

Comparteix aquest article amb els teus amics!