Una finestra impossible de tancar per aquí, una descàrrega falsa enllà i un so que no deixa de sonar … La publicitat a Internet és cada vegada més sofisticada i, en moltes ocasions, molesta…

adblock-plus (2)

 

Adblock Plus és el servei més popular per evitar la publicitat intrusiva. Funciona com un complement per al navegador i va començar Firefox, però ja tenen versió per Chrome, Opera i els mòbils i tauletes Android. Aquest mateix mes han aconseguit un dels reptes més complicats, oferir aquest mateix servei a Internet Explorer.

Nascut el 2006 com un invent entre amics, en 2011 es va formalitzar com una empresa radicada a Colònia (Alemanya). En l’actualitat compta amb 15 treballadors per servir a 61 milions d’usuaris actius. Als Estats Units freguen els 15 milions de subscriptors. Alemanya, el seu bressol, el segueix amb 9,5. A França ja superen els cinc. A Espanya esperen arribar als dos milions la setmana vinent. A Mèxic registren 1,4 milions.

El seu funcionament és senzill, des del moment d’instal·lar-lo desapareixen els anuncis molestos. Ja siguin missatges flotants sobre un text o finestres emergents. També fan desaparèixer els banners (anuncis allargats de les pàgines web) animats o els que tenen so. El mateix passa amb els que contenen contingut enganyós com és el cas de falsos botons de descàrrega. Un dels seus avenços més celebrats és l’eliminació dels anuncis previs al visionat d’un vídeo a YouTube.

Manuel Caballero, portaveu en espanyol de Adblock Plus, insisteix que la seva tasca és transparent i està en revisió constant: “No es tracta de prohibir res, sinó de detectar la publicitat intrusiva i fer-la invisible. Presentem unes directrius sobre el que és acceptable i el que no. Així queda clar el que està a la llista blanca, publicitat no intrusiva i respectuosa, i el que està en la negra “. Un dels avantatges de AdBlock Plus és que es pot adaptar al gust de l’usuari i triar quin tipus de publicitat accepta.

Podeu descarregar-lo gratuitament o llegar més a https://adblockplus.org/es/features

Pin It on Pinterest

Comparteix

Comparteix aquest article amb els teus amics!