Apple és conegut pels seus audaços experiments amb el disseny d’ordinadors i és precisament això el que ha fet amb el seu Mac Pro, el seu ordinador d’escriptori professional. S’allunya del CPU rectangular i ha presentat durant la Keynote del primer dia de la WWDC 2013 un avançament d’ella. Es tracta ordinador cilíndric, totalment negre, brillant i més petit del que es creu.

La Mac Pro estarà dissenyada al voltant d’un «revolucionari nucli tèrmic unificat». Només té 25, 15 centímetres d’alt, processadors Xeon d’última generació, dues GPUs de gran rendiment, Thunderbolt 2, emmagatzematge flash basat en PCIe i memòria ECC ultraràpida.

«La pròxima generació del Mac Pro serà la més revolucionària fins ara», ha dit Philip Schiller, vicepresident sènior de Màrqueting Mundial d’Apple. «Tot aquest rendiment i possibilitats d’ampliació es concentren en un disseny radicalment nou que ocupa una vuitena part que abans. I el millor de tot és que es va a acoblar aquí a Estats Units », va assenyalar Schiller.

El directiu va presentar una maqueta sobre la Mac Pro i va dir: «Que no es podia innovar més?, El meu cul». Això en referència a les crítiques que havia rebut Apple en els últims mesos sobre la suposada pèrdua d’encant en els seus productes des que morís Steve Jobs.

La Mac Pro va ser exposada protegida per una coberta de vidre al Moscone Center, així que els assistents no van poder connectar pantalles o tocar-la. Des The Verge apunten que «és molt atractiva encara que si ets un dissenyador, la Mac Pro et va a recordar a una cafetera Braun».

Utilitza processadors Xeon E5 d’Intel amb fins a 12 nuclis i és fins a 2,5 vegades més ràpid que el model actual i ofereix fins a 7 teraflops de potència, segons la nota oficial d’Apple.

Encara no hi ha data oficial de llançament o preus. «Ha existit certa crítica d’Apple sobre els seus productes que han estat poc evolutius, que s’incrementen quan hi ha ajustos en passar d’una generació a una altra. Això ha estat clarament un gran pas en aquesta plataforma », ha dit a Reuters Robert Brunner, fundador de disseny consultora Grup Ammunition i excap de disseny d’Apple.

Brunner ha apuntat que els Mac pro actuals de disseny més voluminós i que llançaven més calor, es podrien beneficiar d’aquest redisseny. Aquest «nucli tèrmic unificat», distribueix la calor per igual en tots els processadors. El Mac Pro és l’equip més costós d’Apple, es venen per $ 3,800.

MacPro1

MacPro2

MacPro3