El proper 18 de setembre arribarà el nou sistema operatiu d’Apple amb més de 200 noves prestacions. iOS 7 inclou novetats al sistema de reconeixement de veu Siri. En aquesta nova versió l’equip d’Apple ha afegit noves veus masculines i femenines que interactuaran amb l’usuari , a més d’afegir integració amb Twitter, Wikipedia i cerca web a través del cercador Bing.

Apple iOs7 serà compatible amb els següents dispositius:

iOs7 compatibilitat

Les noves veus que s’inclouran en el llançament arribaran en primer lloc en anglès (EUA), francès i alemany i posteriorment s’incorporaran versions en altres idiomes.

«Hem redissenyat completament iOS 7, incorporant una interfície d’usuari totalment renovada i més de 200 prestacions noves, de manera que per als nostres usuaris serà com estrenar un dispositiu amb el qual es familiaritzaran seguida», ha afirmat Craig Federighi, Vicepresident Sènior d’Enginyeria de Programari d’Apple.

Entre les noves prestacions que ofereix iOS 7 per als dispositius iPhone, iPad i iPod touch estan les següents:

– Centre de Control: permet a l’usuari accedir ràpidament funcions del mòbil des d’un únic lloc. Només cal lliscar el dit des de la part inferior de la pantalla. Això és quelcom que es troba en els mòbils Android, com el Samsung S3. A diferència d’Apple, aquest centre de control es troba a la part superior de la pantalla.

– Centre de Notificacions: al què Ara es pot accedir des de la pantalla bloqueig. Ofereix un resum de detalls com la previsió meteorològica, el trànsit, les reunions i els esdeveniments.

-Millor multitasca: Aquesta permet a l’usuari anar d’una aplicació a una altra d’una manera més visual i intuïtiva. A més , iOS 7 registra les apps més utilitzades i  automàticament, actualitza el seu contingut en segon pla.

– AirDrop: És una manera nova per compartir contingut de forma ràpida i fàcil amb les persones que estan a prop.

– Filtres en l’app càmera: La càmera s’actualitza amb més filtres, així com també amb l’opció de cambra quadrada que permet afegir efectes en temps real. Canvi entre els diferents modes de la càmera (vídeo, fotogràfica, quadrada i panoràmica) es fa només fent lliscar la pantalla.

– Moments: Aquesta és la nova forma d’organització de fotografies que ofereix l’aplicació «Imatges». Es realitza de forma automàtica prenent el compte el dia i hora en què es van realitzar les instantànies.

– Siri canvia de veu: Tal com s’explicava al principi, Siri, l’assistent de veu d’Apple ha estat actualitzat amb millores, entre elles més tipus de veus, masculines i femenines. Malauradament, en prinicpi seran en anglès, francès i alemany. També s’integra amb cerques a Twitter , Bing i Wikipedia. Això va ser explicat durant la keynote de dimarts. L’usuari li pot preguntar a Siri per alguna persona, per exemple «Siri, què ha dit Obama avui?» , I l’assistent farà una recerca en xarxes socials wikipedia i cercadors. En cas que Obama hagi «tuitejat» aquest dia, l’assistent farà aparèixer en pantalla l’últim que hagi escrit Obama.

– ITunes Ràdio: El servei de música en streaming d’Apple vindrà inclòs en iOS7, tanmateix, hi ha un «però». Només estarà present a Estats Units. Ofereix més de 200 emissores de ràdio i el catàleg de música de la iTunes Store.