Apple podria estar realitzant proves per incloure pantalles més grans per als seus iPads i iPhones. En concret, estaria provant iPads amb pantalla de gairebé 13 polzades davant les 9,7 del màxim actual i iPhones de 4,7 i 5 polzades, tenint 4 polzades l’iPhone 5.
iPad13B
Segons The Wall Street Journal, en els últims mesos, Apple ha demanat prototips de pantalles de més de 4 polzades per a les seves ‘smartphones’, així com pantalles d’una mica menys de 13 polzades per als iPads.

Apple és, de moment, una de les poques empreses del sector que encara no s’ha decidit a llançar telèfons intel·ligents amb diferents mides de pantalla, de manera que mai ha superat, en qualsevol cas, les 4 polzades.

En el cas de l’iPad és diferent, ja que el ‘tablet’ més gran compta amb una pantalla de 9,7 polzades, mentre que la de l’iPad mini és de 7,9. Durant molt de temps Apple es va resistir a baixar de grandària, però les vendes han funcionat bé.

Aquests prototips semblen suggerir que Apple està explorant noves formes de diversificar per atendre les necessitats del client, en un moment en què altres fabricants sí que ofereixen dispositius amb diferents mides. Per exemple, la sud-coreana Samsung, que és el principal rival d’Apple, abasta, amb el seu lema de “tot per a tots”, molts tipus de producte per poder captar al major nombre de clients com sigui possible.

Això ha permès a Samsung apropar-se i superar en vendes de ‘smartphone’ a la companyia de Cupertino, mentre que en les vendes de ‘tablet’ és Apple qui segueix liderant. En el primer trimestre de l’any, Samsung va ser líder del mercat dels ‘smartphones’ amb una quota del 33,1 per cent del mercat, mentre que Apple quedava relegat al segon lloc amb el 17,9 per cent. En l’àmbit dels ‘tablets’, però, Apple segueix sent el competidor dominant, amb el 39,6 per cent de la quota de mercat enfront del 17,9 per cent de Samsung.

Cal destacar, en qualsevol cas, que la quota de mercat d’Apple va baixar considerablement respecte a l’any passat, quan comptava amb un 58,1 per cent, mentre que la de Samsung ha pujat lleugerament respecte a l’11, 3 per cent de l’any anterior , segons una anàlisi de mercat realitzat per Strategy Analytics.

“A llarg termini, veurem pantalles tàctils de totes les mides, ja que la visió de futur de la indústria de la tecnologia és oferir la mateixa experiència d’usuari en totes les pantalles”, va dir l’analista d’IDC Helen Chiang. “La clau està en reduir el cost i introduir aplicacions atractives per als dispositius de pantalla gran”.

De moment no està clar si aquests prototips veuran la llum alguna vegada, o en un futur proper, ja que segons fonts de The Wall Street Journal, es preveu que el nou iPhone 5S tingui la mateixa mida i la mateixa resolució de pantalla que l’actual iPhone 5. Però potser és una possibilitat, perquè ja són molts els rumors que Apple podria estar pensant en pantalles més grans per als seus dispositius, ja Korea News va informar al maig que Apple estava provant un iPad d’12,9 polzades, i Reuters va informar el mes passat que la companyia està estudiant la producció d’iPhones amb mides de pantalla de 4,7 polzades i 5,7 polzades.

En qualsevol cas, Apple sempre realitza i prova un gran i variat nombre de prototips de les seves possibles nous dispositius, de manera que aquestes proves amb les pantalles no haurien causar estranyesa. Les fonts de The Wall Street Journal afirmen que l’iPad d’enguany tindrà la mateixa mida a la pantalla de retina, 9,7 polzades, però l’estructura serà més prima i lleugera, igual que ja va succeir amb l’iPhone 5, i es s’espera que passi amb el 5S. A més, també està previst el llançament d’un iPhone “low cost” de plàstic i diversos colors amb una pantalla previsiblement més petita.

Font: Europapress