La nova versió de l’iOS ha estat concebuda amb un disseny molt més pla i senzill, en el qual tant les línies del disseny com les icones de les aplicacions són més simples. Apple ha redissenyat completament l’actual sistema operatiu mòbil des de la pantalla d’inici fins a les aplicacions clàssiques del sistema, com les apps del Temps, la Brúixola, Missatges o el Calendari.

La pantalla de desbloqueig també es torna més senzilla amb un disseny molt més suau en el qual s’elimina la gran barra de desbloqueig.

ios-7

 

 

Control Center

El nou iOS 7 incorpora també el denominat Control Center, amb el qual activar i desactivar funcions del dispositiu com la connexió WiFi, la brillantor de la pantalla o el Mode Avió.

L’aplicació de l’App Store també pateix una sèrie de canvis, no només en el disseny sinó també afegint l’actualització automàtica de les aplicacions cada vegada que estigui disponible una actualització de les apps instal · lades al dispositiu.

Competència amb Pandora i Spotify

Una altra de les novetats esperades és l’arribada d’iTunes Ràdio, el servei de música en streaming d’Apple. D’aquesta manera, Apple competeix de forma directa amb serveis com Pandora o Spotify, així com amb el seu gran rival Google.

iTunes Ràdio estarà disponible per a iPhone, iPad, iPod Touch, Mac i Apple TV, sent una aplicació gratuïta.

La versió final de iOS juliol arribarà a la tardor, tot i que ja es troba disponible una versió beta destinada a desenvolupadors. El sistema operatiu estarà disponible per iPhone a partir de la quarta generació, per iPad a partir de la segona generació i iPad mini i iPod a partir de la cinquena generació.