El servei d’emmagatzematge en el núvol Dropbox ha presentat el seu nou servei de sincronització de dades Datastores API per a aplicacions de tercers. D’aquesta manera Dropbox seguirà creixent i lluitarà contra els seus grans rivals com Google i el seu Google Drive i Apple i el seu iCloud.

dropbox2

Aquest nou servei, presentat en el seu primer esdeveniment per a desenvolupadors DBX 2013, celebrat aquest dimarts, oferirà el material adequat perquè els usuaris puguin emmagatzemar d’una manera fàcil i còmoda les dades de les seves aplicacions en el núvol. Fins i tot, sumar la sincronització entre dispositius.

Dropbox emmagatzemarà a través dels seus comptes totes les dades generades i relacionats com les configuracions, puntuacions dels jocs, llistes o contactes sense necessitat de crear una carpeta, s’integrarà de forma invisible. No obstant això, el servei no permet veure ni modificar aquests arxius. Amb Datastore API, les aplicacions de tercers poden accedir a les dades que es guarden en el compte de l’usuari de Dropbox i emmagatzemar nous arxius a través de l’opció de guardat ‘Saver’.

El positiu d’aquest servei és que no serà necessari tenir l’aplicació oficial de Dropbox instal·lada al dispositiu, ja sigui en un ordinador de sobretaula, telèfon mòbil o ‘tablet’.

En la carrera per convertir-se en la millor multiplataforma d’emmagatzematge en el núvol, Dropbox torna a avançar-se.

Dropbox s’està convertint en el referent en l’emmagatzematge d’arxius amb 175 milions de persones que fan servir Dropbox i més de mil milions d’arxius sincronitzats cada dia